ouderenzorg-1_270

Als begeleider van ontwikkeltrajecten ben ik als associé verbonden aan Collegamento, adviesbureau werkzaam voor organisaties in het publieke domein. Een waardevolle samenwerking die me de kans biedt om te participeren in omvangrijke ontwikkeltrajecten.

Een van die trajecten is er een in de sector voor mensen met dementie. De teams staan voor de uitdaging te ontwikkelen naar professionele teams met meer eigen regie en verantwoordelijkheid. Om vandaar uit een stevige impuls te geven aan de verbetering van de kwaliteit en veiligheid. Wij als begeleiders staan hen ter zijde om dit ontwikkelproces te faciliteren, opdat zij zich daadwerkelijk kunnen toeleggen op dat waar ze voor gaan en staan: Leveren van professionele en persoonlijke zorg.

Ik loop al een tijdje mee bij deze instelling en het ontroerd me werkelijk dat het hart van de verzorgende zo groot is. Het maakt ze diep gelukkig als er een glimlach te voorschijn komt bij een van de bewoners. Èn bedroefd als ze daar niet in slagen. Wat een compassie! Benieuwd naar de sensibiliteit en complexiteit die het vak vraagt? Kijk maar eens naar de korte film ActiZ ‘See mee’.