De kracht van onze verbeeldingskracht is werkelijk groot. Als je het eindresultaat van je wensen of dromen weet te verbeelden, bevorder je daarmee je kansen op succes. En wat me keer op keer weer opvalt bij de begeleiding van een visualisatie; iedereen heeft het vermogen te verbeelden. Het levert werkelijk inspirerende en aantrekkelijke beelden op. 

Als jij de wens hebt je dromen daadwerkelijk te realiseren, neem dan eens de ruimte om te visualiseren.

Belangrijk is, dat je echt even de tijd neemt voor jezelf. Ga aangenaam zitten op de grond of op een stoel. Voel bewust je zitbotjes, ontspan je schouders, kaak en mond, zet beide voeten plat op de grond. Neem de tijd om een aantal keer (zeg 5 keer) je adem te vertragen en te verdiepen.

Als je je ontspannen voelt, begin dan met jouw reis in de toekomst. Laat als het ware een filmdoek voor je ogen verschijnen. Een film waarin ergens in de toekomst zich een beeld ontvouwt van jouw dromen, jouw gewenste werkelijkheid.

Stel jezelf vervolgens een aantal vragen, zoals: Wat zie je? Wat hoor je? Hoe zie je er uit? Wat voel je? Wat zie je zelf doen? Waar ben je mee bezig? Met wie? Waar? Wat ervaar je? Hoe is het contact? Welke resultaten boek je? Waar ben je verantwoordelijk voor? Wat laat je los? En misschien zelfs wel wat hoor en ruik je?

Kijk nu ook eens op een dieper niveau naar de essentie van jouw wens en stel jezelf navolgende vragen: Wat krijg je als je deze wens in deze vorm realiseert? En wat zoek je eigenlijk met de realisatie van deze wens? Oftewel: kijk naar de wens achter je wens en vraag jezelf af of dit de juiste vorm is. Herhaal deze oefening een keer of 5.

Werk navolgend je droom uit. Dat kan met woorden, beelden, een moodboard… kies daarin de vorm die jou past. Check bij jezelf; ‘Is dit mijn ideaal?’ en ‘Wil ik dit daadwerkelijk?’ Zo ja, dan kan ik je aanraden het stappenplan van de Creatiespiraal van Marinus Knoope erbij te nemen om de kans op succes te optimaliseren.

Het verbeelden van jouw wensbeeld is een wezenlijke stap, als je de wens hebt om te doen wat je droomt!

Heel veel succes!