Mijn moeder en ik zijn twee handen op één buik. We zijn gek op elkaar, steunen elkaar, kunnen samen genieten en niet onbelangrijk, we hebben samen vreselijk veel lol. Onze lach schijnt veel van elkaar weg te hebben. Zo kijken we allebei uit naar ons jaarlijks cultureel weekendje, ergens in het najaar…

Dit jaar waren we van plan naar Krakau te gaan, maar helaas. Dan maar naar Köln, maar helaas. Het werd Groningen en wat een mazzel hadden we met onze timing. De horeca was open! Op onze bucket list staat altijd een bezoek aan een of meerdere musea. Heerlijk samen visueel scharrelen. Dit keer het Groninger Museum. En natuurlijk aan het einde van ons bezoek naar de museumshop. Alwaar vaak mooi ontworpen alledaagse producten te koop zijn. Mijn oog valt op het boek van Elle Luna, ‘Op de tweesprong van moeten en willen’.


‘Laat je stilletjes meevoeren door de wonderlijke aantrekkingskracht van datgene waar je echt van houdt, dan weet je zeker dat je de goede kant op gaat.’

Rumi, filosoof en dichter


Doen waar je van droomt
Een boek over doen waar je van droomt, dus als begeleider van ontwikkeltrajecten spreekt de inhoud me aan. Maar ik ‘val’ voor de vormgeving. Kleurrijk, uitnodigend en creatief. Werkelijk prachtig. Al in de hotelkamer begin ik te lezen. Het is een persoonlijk verhaal over haar ontdekkingsreis en de verhalen van anderen die contact met haar opnemen, na het posten van haar essay ‘The crossroads of should & must’. Treffend en illustratief neemt ze je mee op haar avontuur om haar schilderdroom te verwezenlijken.

Vragen die zoal aan het licht komen zijn:

  • Waar moet je heen als je besluit om in het echte leven op zoek te gaan naar je dromen?
  • Wat heb jij op dit moment: Een baan? Een carrière? Of een roeping?
  • Maar als wat we willen zo geweldig is, waarom kiezen we er dan niet elke dag voor?
  • Hoe kunnen we al dat moeten uit ons leven bannen?
  • Maar stel nu dat ik niet weet wat ik wil. Wat dan?
  • Ik weet wat ik wil. Wat nu?

Vertrouw op je eigen wijsheid
En uiteraard heeft ze niet de antwoorden op al deze vragen paraat. Integendeel, ze beschouwt het als een serie deuropeningen om je te helpen beslissen welke kant jouw reis op zal gaan.